booking@nordmann.no
+4721609880
GO UP

Firmatur til Svalbard på våren

Vi skreddersyr din cruiseferie!

Vi gjør oppmerksom på at på grunn av situasjonen i Ukraina, så utgår alle utflukter til Barentsburg og Pyramiden på ubestemt tid.

I dette reiseforslaget får du et spennende opplegg for firmatur til Svalbard på våren, i april og mai.
Pris på forespørsel – avhengig av antall personer, tidspunkt og antall overnattinger.

Dag 1.
Direktefly fra Oslo til Longyearbyen
Egen buss til Funken Lodge.
Innsjekk i enkeltrom

3 retters middag i Funktionærmessen restaurant
Vinlisten på Funken er fantastisk – godt over 100 forskjellige viner. Somelieren vil anbefaler det som passer best til måltidet. Vinkjelleren har fantastiske årganger, spesielt fra kjente Bordeaux-vingårder. Det er også over 70 forskjellige Champagner, kanskje Norges største utvalg.
Vi kan inkludere vinpakker i tilbudet om dere ønsker det.

Dag 2.
Faglig del i konferansesal frem til lunsj. Pausemat inkludert.
2-retters lunsj i Funktionærmessen restaurant

Etter lunsj har dere litt tid på egen hånd.
Deretter blir det en ettermiddags eller kveldsutflukt avhengig av om gruppen reiser i april eller mai.

I april anbefaler vi Camp Barentz.

Camp Barentz har en fantastisk beliggenhet ved foten av fjellet Breinosa, og rett under Gruve 7. Barentz hus er en kopi av hytta som Svalbards oppdager Willem Barentz overvintret i på Novaja Semlja i 1596. Her, langt fra byen, er det bare å ta innover deg den flotte Svalbardnaturen. Fra Camp Barentz kan du oppleve reinsdyr, ryper og rev på nært hold om du er heldig. Og vi stiller med vakt i tilfelle en isbjørn skulle nærme seg.

I det vi svinger inn foran de hyggelige trehyttene blir vi møtt av kveldens vert. Du vil få servert noe godt å drikke og deilig, hjemmelaget reinsdyrsodd, bålkaffe og dessert. Dette er et skikkelig Svalbardmåltid!

I mai anbefaler vi en båttur til Russland med MS Bard! OBS! På grunn av krigen i Ukraina utgår dette av programmet inntil videre!
Barentsburg er et lite stykke Russland på Svalbard.

nordmannsreiser, norden, norge

Foto: Agurtxane Concellon / Hurtigruten Svalbard

 

Med sine 450 innbyggere er dette Svalbards nest største bosetning. Gruvesamfunnet ligger ved vakre Grønfjorden, og drives og eies av det statseide russiske gruveselskapet Trust Arcticugol. Her finnes eget kullkraftverk, sykehus, hotell, skole, barnehage og kultur- og idrettsbygg. Selv om det fortsatt er gruvedrift i byen, er det turisme som bygger seg opp til å bli den viktigste næringen. Det er fascinerende å besøke Barentsburg, og det er en opplevelse å kombinere urørt natur med russisk kultur.

Dag 3.
Dagen i dag er full av aktiviteter.

Hundekjøring er en av de råeste opplevelse på Svalbard, der fantastisk natur er kombinert med enorm mestringsfølelse i det du styrer ditt eget hundespann ut i villmarken.

Guiden kjører først sammen med to gjester og de påfølgende sledene kjøres av to og to hvor dere bytter på å kjøre og sitte på. Vi følger elveleiet der det bukter seg innover Bolterdalen, omkranset av flotte fjell. Inne ved morenen blir det litt fart og spenning opp og ned mellom morenehaugene.

Møtet med Svalbardnaturen er en helt spesiell opplevelse for de fleste. Her er ikke fugler eller motorstøy, så det er helt, helt stille, og dette er ganske spesielt for deg som kanskje bor midt i en opplyst storby. Været kan være vilt og vakkert, og er noe vi ikke har råderett over, så du må være forberedt på at vi tilpasser turen etter forholdene. Føret kan være blankis eller dyp snø, det spiller ingen rolle for hundene som uansett elsker å være ute på tur, og de erfarne guidene gleder seg til å fortelle deg om polarhundene og deres levemåte, enten det er minusgrader eller pluss to ute.

Eller prøv isgrotting

En frossen verden åpenbarer seg når du stiger ned i isgrotta. Her kan du se 1000 år gamle planterester, fantastiske formasjoner, trange ganger og store hulrom. En underjordisk verden skjult for alle som ikke tar turen ned i dypet.

nordmannsreiser, norden, norge Firmatur til Svalbard

Foto: Werner Anderson Hurtigruten Svalbard

 

Isgrottene forandrer seg fra år til år og du vet aldri hva slags konstruksjon breen har bestemt seg for å lage. Vi blir hentet med beltevogn og skal opp på Longyearbreen rett over Longyearbyen. Dette er en såkalt dalbre, en mindre bre som bare fyller deler av en dal. Det er ikke lange kjøreturen, men du  kommer opp på en høyde ovenfor byen og får utsikt over både Longyearbyen og det ruvende Hiorthfjellet på andre siden av fjorden. Inngangen til isgrotta er vanskelig å finne for alle andre enn guiden, men midt i alt det hvite er det en liten åpning med en trapp som fører ned til den magiske verdenen av is og snø.

Alternativ tre er snøscootertur Tempelfjorden 
Dette forutsetter at alle er kjørbare og har sertifikat. Man kan kjøre to på en scooter.
Dette er en flott turopplevelse som passer for deg som ikke har kjørt snøscooter før. Selv om vi i luftlinje ikke er langt fra Longyearbyen, er dette likevel en utrolig naturopplevelse som tar deg ut i det arktiske vinterlandskapet og tett på den ville Svalbardnaturen.

nordmannsreiser, norden, norge

Foto: Agurtxane Concellon Hurtigruten Svalbard

 

Turen har en total lengde på ca. 70 kilometer, og målet for turen er Elveneset – et fenomenalt utkikkspunkt over Tempelfjorden og Tempelfjellet. Tempelfjellet, eller Templet, er 766 meter høyt og ligger nord for Sassenfjorden. Fjellet har fått sitt karakteristiske navn på grunn av måten smeltevannet har karvet intrikate strukturer i fjellveggen, som på avstand kan minne om tempelruiner.

Turen går gjennom variert landskap og flere dalfører med flotte fjell på alle kanter, og ved vendepunktet Elveneset blir det en god pause med noe varmt å drikke før gruppen setter kursen hjemover.

nordmannsreiser, norden, norge

Hurtigruten Svalbard

 

På ettermiddagen blir det omvisning i gruve 3.
Den lille byen Longyearbyen, hadde mest sannsynlig ikke eksistert hadde det ikke vært for amerikanske John Munro Longyear. Han ankom Svalbard første gang i 1901 og åpnet Gruve 1 noen få år senere.

I dag kan du besøke Gruve 3 og reise tilbake i tid. Steder av relevans for gruvedriften pekes ut på veien til Gruve 3, en 10 minutters kjøretur fra sentrum.

Oppe ved Gruve 3 tas du gjennom daganlegget hvor maskiner og utstyr ligger igjen fra driftstiden. Du blir utstyrt med hjelm og hodelampe, klar til å utforske gruva. I løpet av omvisningen vil du få muligheten til å kjenne på den lave arbeidshøyden gruvebusene arbeidet under daglig. På grunn av den lave arbeidshøyden ble gammeldagse «lavdriftsmetoder» anvendt for å hente ut kullet.

Besøket rundes av med en tur inn i selve gruva, inn i en hovedstoll som ble utgravd på 70-tallet.

Vi kan love en spennende tur som byr på en smak av Longyearbyens fortid, men også en innsikt i hva fremtiden bringer for gruvedriften på Svalbard og Store Norske Spitsbergen Kulkompani. Plukk med deg et stykke kull på veien ut av gruva og bring hjem en lokalprodusert souvenir.

På kvelden blir det middag på Gruvelageret. Det er gangavstand fra Funken Hotell.
Her vil dere se hvordan gjenbruk gjenspeiles i bygget.  Lokalet har lang historikk og er tematisert med fokus på tidlig kullutvinning og gruvedrift på Svalbard. Kjøkkenet bærer preg av rustikk eleganse, og ekte, ærlig og arktisk mat er signatur.
Like under Longyearbreen blir du skjermet fra omverdenen og befinner deg ute i Svalbards natur.

Dette er et spennende opplegg for en unik firmatur til Svalbard i den arktiske vårperioden.

Vi kan tilby en mengde andre aktiviteter – kontakt Nordmanns-Reiser

Tilbud Form

Send forespørsel

OBS - Har du ikke mottatt svar innen to dager - vennligst sjekk i spam/søppelpost. Vi opplever dessverre at både hotmail og gmail-adresser av og til filtrerer bort mailene fra oss.


Vennligst fyll inn så mye informasjon som mulig. Vi vil gjerne vite ønsket rederi, når på året du vil reise, hvor mange dere er etc. Jo mer informasjon vi får, jo enklere er det for oss å lage et godt tilbud til deg.

Avreisedato og reiselengde
Mer informasjon, alder på eventuelle barn etc.

Kan vi sende deg nyhetsbrev og annen informasjon på epost?

© 2024 Nordmanns-Reiser AS

Driftes og utvikles av God dag